DOBRIN GHEORGHE, primarul comunei Voineasa, TOMESCU ION, președintele Obștii Pociovaliștea și CREȚAN GEORGETA, secretarul comunei Voineasa au fost trimi și în judecată de Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție „Serviciul Teritorial Pitești pentru grave fapte de corupție săvâr șite în perioada septembrie 2004 – iunie 2005. Următorul termen al procesului este în data de 13 iunie 2012. Așa că, locuitorii din Voineasa ar trebui să se gândească înainte de a- și irosi voturile pe un candidat care nu merită. Asta dacă nu doresc să aibă din nou, într-un timp relativ scurt, alegeri parțiale.
Primarul Gheorghe Dobrin face parte din categoria edililor cărora le zăngăne cătușele pe la urechi, însă au suficient tupeu pentru a se mai înscrie în cursa electorală, sperând că astfel își maschează ilegalitățile făcute din postura de primar. De și dă cu subsemnatul la DNA, Gheorghe Dobrin are timp și de campanie electorală, omițând să le spună oamenilor din Voineasa ce fel de hram poartă. În luna noiembrie 2011, primarul localității Voineasa a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de complicitate la înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată. Prejudiciul creat de primar și alți trei inculpați se ridică la 4.819.400 lei, motiv pentru care s-a pus și sechestru pe bunurile primarului, dar și a celorlalți implicați în dosar. În rândurile de mai jos, o să redăm o parte din rechizitoriul întocmit de procurorii DNA: ” În perioada septembrie 2004 „iunie 2005, cei patru inculpați au acționat, în baza unei înțelegeri inițiale, astfel încât o suprafață de teren de 504,9 ha, teren forestier din muntele Mereuțu, județul Gorj, aflată în proprietatea statului, să ajungă în mod nelegal în posesia Obștii Pociovaliștea. Concret, pentru a duce la îndeplinire planul infracțional propus, inculpatul Tomescu Ion, președinte al Obștii Pociovaliștea, a prezentat la comisia locală de fond funciar Voineasa, un număr de 44 cereri de reconstituire a dreptului de proprietate, în numele unor persoane fizice, cunoscând că sunt falsificate și, împreună cu ceilalți trei inculpați, a întocmit o anexă în mai multe variante (conținând nume de persoane care ar fi avut drepturi în obște), act care atesta, în mod nereal, drepturi de proprietate în muntele Mereuțu, în numele și pentru Obștea Pociovaliștea. Toate acestea au fost făcute pentru a induce în eroare Comisia Județeană de Fond Funciar Vâlcea, astfel încât suprafața de teren forestier de 504,9 ha să fie trecută în patrimoniul Obștei Pociovaliștea, de și cei patru inculpați cunoșteau că nu sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege, respectiv Obștea nu a funcționat anterior anului 1948 și nu avea drepturi asupra terenurilor respective. În aceste condiții frauduloase, în cursul anului 2005, Obștea Pociovaliștea a fost pusă în posesie” .
Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor aparținând celor patru: Tomescu Ion, Dobrin Gheorghe, Crețan Georgeta și Deaconeasa Gheorghe până la concurența sumei de 4.819.400 lei, reprezentând cuantumul prejudiciului creat ca urmare a săvâr șirii infracțiunii de înșelăciune și respectiv complicitate la infracțiunea de înșelăciune.
În acest moment, procesul se află pe rolul Tribunalului Vâlcea, iar dacă va fi găsit vinovat, Gheorghe Dobrin riscă peste 10 ani de detenție. Articolul 215 din Codul Penal, care se referă la înșelăciune, specifică: ” Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos material injust și dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 12 ani. Înșelăciunea care a avut consecințe deosebit de grave se pedepsește cu închisoare de la 10 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi” .
VLAD SOARE
Lasă un comentariu