– De și nimic nu este bătut în cuie pentru alegerile din 2012, vâlcenii noștri rătăciți în politichie își fac planuri, gânduri și scenarii, neținând cont de toate datele ecuațiilor – Visătorul Emilian Frâncu, băiatul de mingi de la groapa de nisip a grădiniței pe care, încă, nu a absolvit-o, primește permanent critici de la presă, dar nu are leac – Un elev al Școlii Generale „Tudor Vladimirescu din municipiul Drăgășani a fost agresat, în urmă cu mai bine de o săptămână, chiar de către profesorul său de istorie – Primarii vâlceni au găsit noi metode pentru atragerea electoratului: eschivarea de la plata taxelor și impozitelor – Primarul localității Ocnele Mari, democrat-liberalul Petre Iordache, are mari probleme de percepere a informațiilor – Chestorul Ion Stoica, șieful polițailor vâlceni, plânge de mama focului, mai ceva ca meșterul Manole, că au trecut 20 de ani de democrație originală și instituțiile statului, în frunte cu Poliția și Securitatea, nu au reu șit să combată evaziunea fiscală
– De și nimic nu este bătut în cuie pentru alegerile din 2012, vâlcenii noștri rătăciți în politichie își fac planuri, gânduri și scenarii, neținând cont de toate datele ecuațiilor. Astfel, pesediștii și liberalii dau semne că se înțeleg “ liberalii, chiar, anunțându- și candidații la Consiliul Județean și la Primăria Râmnicului, bazându-se pe faptul că pesediștii nu vor avea voie, de la Centru, să aibă candidați la aceste demnități. Dar poate crede cineva că după o muncă politică de 20 de ani în slujba social democrației, domnul Ion Cîlea va face pasul în spate în favoarea lui Cristian Buican “ liderul organizației județene a PNL? Sau că Gigi Matei, luptătorul pe terenul minat al administrației publice râmnicene, se dă la o parte în fața „roabei Frâncu? Nici pe departe, luptele subterane și cumpărările de susținători nu se liniștesc. Iar liberalii, în special senatorul Frâncu, cheltuiesc bani buni, momindu-i pe apropiații lor politici (niște pofticio și și profitori ai datului din gură) cu funcții îndestulătoare viitoare. Penelistul Frâncu și-a și făcut echipa cu care vrea să conducă Primăria din Rm. Vâlcea, considerându-se, deja, primar. Astfel, el le-a promis funcțiile de viceprimari lui Liviu Boban și Ion Popescu-Sodă “ rebotezat „Poveste . Toate-s bune și frumoase, dar închipuiții ăștia uită că în ecuație se mai află și Partidul Democrat, prin primarul en-titre Romeo Rădulescu și candidatul nenominalizat, încă, la Consiliul Județean, un portocaliu redutabil. Până în vara anului viitor, PDL-ul va crește, în sufragiile electorilor, pe când liberalii pofticio și se erodează și ajung pe locul trei județean, de până la 14% din voturi. Așa că nu mai dați din pinteni ca armăsarii, candidaților liberali, că se sparge USL-ul (cel puțin la Vâlcea) și bătălia se va da între Ion Cîlea și candidatul PDL nenominalizat, Gigi Matei și Romeo Rădulescu, iar voi veți rămâne cu febră musculară la picioare și mușchii încleștați la gură. Surprinde plăcut modestia lui Romeo Rădulescu, decența din PDL Vâlcea, dar și tăcerea lui Ion Cîlea “ liderul PSD care, diplomat și experimentat cum este, a și pregătit o lovitură politică pe care le-o va da PNL-iștilor. Rețineți asta și veți mai auzi de chestiune!
– Visătorul Emilian Frâncu, băiatul de mingi de la groapa de nisip a grădiniței pe care, încă, nu a absolvit-o, primește permanent critici de la presă, dar nu are leac. Minte și promite avantaje, se zbate ca să- și amăgească colegii și electoratul. A ajuns până acolo încât nici interpelările parlamentare nu le mai scrie el, ci îl pune pe un ziarist să i le facă, multe dintre ele semănând cu interpelările unor foști deputați și senatori din legislaturile trecute, reluate, prin adaptare, la situația județului Vâlcea. Până și colegii lui de Parlament s-au prins de asta și îl miștocăresc pe unde apucă. În județ, mitomanul Frâncu nu se va împăca niciodată cu editorii a trei mijloace locale de presă importante (Smeoreanu, Tănăsoaica și Popescu) cărora li s-a alăturat, necoordonat și nesolicitat, renumitul biciclist politic Ion Nicolae-Dințișor, fostul său tovarăș de șimecherii politice. Acesta, într-un anturaj pe care l-a mai frecventat și pe vremea când se și vedea mare primar de Râmnic, a afirmat că Frâncu nu va câștiga alegerile în municipiul capitală de județ, având toate „tunurile puse pe el și dovezi care-i vor aduce oprobriul public. Nu este exclus, că se bănuiește că se au, unul pe celălalt, la mâna. Cu afaceri necurate. Eh, pas de te mai zbate, Frâncule. Nu vezi că nimeni nu te înghite și funia ți se apropie de par ¦
– Un elev al Școlii Generale „Tudor Vladimirescu din municipiul Drăgășani a fost agresat, în urmă cu mai bine de o săptămână, chiar de către profesorul său de istorie. Profesorul este nimeni altul decât finul directorului de la Tudor Vladimirescu, pedelistul Gheorghe Vieru, care refuză să recunoască incidentul. Ba mai mult, de și inițial părinții elevului Bolboacă au depus o plângere la Poliția Drăgășani, însoțită de un certificat medico-legal, precum și o plângere la Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, în care-l acuzau pe profesorul de istorie, Alin Târziu, că le-au agresat copilul, acum cazul a fost mușamalizat complet. Prin presiuni furibunde, părinții elevului și-au retras atât plângerea de la poliție, cât și pe cea de la Inspectoratul Școlar, refuzând să mai scoată vreun cuvânt asupra incidentului. Cazul este real, redactorii noștri deținând înregistrări ale inspectorului general Gabriela Ene, precum și ale adjunctului Poliției Drăgășani, Mihai Enea, care confirmau agresiunea profesorului Alin Târziu asupra elevului. Trebuie să remarcăm totu și că, din păcate, încă o dată, interesele de partid se dovedesc a fi primordiale pentru inspectorul general Gabriela Ene, care, probabil, la cererea colegului său de partid, Gheorghe Vieru, a renunțat la anchetă, preferând să mușamalizeze cazul.
– Primarii vâlceni au găsit noi metode pentru atragerea electoratului: eschivarea de la plata taxelor și impozitelor. În goana obținerii unui nou mandat, ale și din teritoriu își sabotează singuri bugetul local, prin încurajarea neachitării taxelor. Alegătorii sunt sfătuiți de primari să nu- și plătească anumite taxe, în special taxa de salubrizare. Edilii au ajuns la concluzia că localnicii pot trăi liniștiți printre gunoaie sau și mai grav, că firmele de salubrizare pot oferi acest serviciu gratis. De și taxa este mai mult simbolică, 5 lei pe gospodărie, nu pe cap de locatar, cum se aplică în orașe, gospodarii satelor refuză s-o plătească, pentru că primarul le-a spus că se poate și așa. În timp ce primarii își fac campanie electorală și din gunoiul menajer, cele două firme de salubritate, care asigurau acest serviciu, amenință cu rezilierea contractelor pentru că au ajuns în pragul falimentului. Prefectul spune că suntem campioni atât la exportul de gunoi în alte județe, cât și la poluarea albiilor râurilor și pâraielor, locurile preferate de agricultori pentru depozitarea gunoiului.
– Primarul localității Ocnele Mari, democrat-liberalul Petre Iordache, are mari probleme de percepere a informațiilor. Săptămâna trecută, edilul orașului intrat la saramură s-a supărat precum văcarul pe sat, doar că în varianta autohtonă, Iordache s-a supărat pe ziarul nostru pentru o declarație făcută de prefect. Democrat-liberalul este recunoscut pentru lipsa de curaj și servilismul în fața capilor județului, de aceea a preferat, probabil, să sară la gâtul presei, nu la gâtul prefectului Petre Ungureanu, care-l dăduse exemplu negativ în problema alegerii stemei localității. Iordache a avut proasta inspirație să pună pe stema orașului o vulpe portocalie, în ideea că ,,roșcovana este simbolul reprezentativ al orașului sau al actualei administrații. Din păcate, pentru primar, Comisia Națională de Heraldică nu i-a împărtă șit părerea și i-a respins stema, de și primarul plătise o grămadă de bani pentru ea. Presa nu are nicio vină, dar primarul nu prea pricepe acest lucru sau nu vrea să priceapă de teama de a nu-l supăra pe prefect.
– Chestorul Ion Stoica, șieful polițailor vâlceni, plânge de mama focului, mai ceva ca meșterul Manole, că au trecut 20 de ani de democrație originală și instituțiile statului, în frunte cu Poliția și Securitatea, nu au reu șit să combată evaziunea fiscală, dimpotrivă. Polițaiul susține că doar 20% din dosarele instrumente ajung în instanța de judecată sau poate nici atât și asta pentru că legislația din domeniu este foarte permisivă, iar judecătorii o folosesc împotriva statului. „Au trecut 20 de ani și noi nu am reu șit să combatem evaziunea fiscală. Suntem implicate în combaterea evaziunii fiscale cinci, șase instituții: ANAF, Gardă, Poliție, Vamă, Parchet, instanță de judecată, plus serviciile secrete, și degeaba. Parcă muncim la cooperativa ,,munca în zadar , pentru că nici 20% din dosare nu ajung în instanță, nu se finalizează. Părerea mea este că trebuie să se creeze o practică judiciară, poate să se treacă Poliția economică la ANAF sau în altă parte, nu mai contează, totul e să se găsească soluția cea mai bună pentru combaterea evaziunii fiscale , spunea șieful IPJ Vâlcea.
– Pataliputra
Lasă un comentariu